Foxan neulosvalikoima laajenee

Foxa Oy on sopinut espanjalaisen Geisa SL:n neulosten edustamisesta Suomessa. Geisan tuotteet täydentävät hyvin Foxan teknisten kankaiden tuotevalikoimaa. Geisa on 50 vuotta vanha yritys, joka valmistaa neulokset Barcelonan lähellä. Yrityksen tuotevalikoima käsittää pääasiassa teknisiä loimineuloksia, joiden materiaalit ovat polyesteri, polyamidi ja elastaani. Valmiita tuotteita ovat mm. spacerit, verkot, velourit sekä elastiset neulokset. Käyttökohteina ovat esimerkiksi työ- ja urheiluvaatteet, jalkineet, verhoilut ja patjat. Kaikilla Geisan tuotteilla on Öko-tex sertifikaatti.

Varastotuotteiksi Foxalle valittiin ohut (60 g/m²) polyesteriverkko, Red 2 Net valkoisena ja mustana sekä Argos Brushed Tricot (185 g/m²), jota voi käyttää esimerkiksi ”kaulusfleecenä”. Varastoon on otettu myös Red Estoril B -spaceria (310 g/m²). Muut Geisan tuotteet ja värit saadaan nopeasti Suomeen säännöllisillä kuljetuksilla.


Jaana Moberg testaa kangasnäytteiden
värinkestoa pesussa.

Uutta rautaa - kattavampaa laadunvalvontaa

Tekstiililaboratoriomme on uudistunut voimakkaasti parin viime vuoden aikana. Jo ennestään kattavan laitteiston lisäksi olemme hankkineet ilmanläpäisyä mittaavan FX 3340 Min Air-laitteiston ja värien pesunkestoa testaavan Rotawash-pesukoneen. Ilmanläpäisyllä tutkitaan kankaan tuulen pitävyyttä ja värien pesunkestolla varmistetaan, että väri ei irtoa pesussa vaatteesta toiseen kankaaseen. Olemme myös investoineet teippauskoneeseen, jolla varmistetaan sadekankaan teipattavuus. Varastoon hankittiin rullauskone, jolla kankaan ulkonäkö voidaan tarkastaa aiempaa tehokkaammin. Uusien laitehankintojen avulla pyrimme varmistamaan mahdollisimman virheettömät kangastoimitukset.


Kuvassa vasemmalla Pirjo Heikkilä (VTT) ja
oikealla Elina Ilén.
Kuva: Sari Granni

 

Kestävä kangas on ekologisin

Viime vuoden marraskuussa Tekstiiliteknillinen Liitto järjesti TEVA-alan vastuullisuuseminaarin Järvenpäässä. Seminaari antoi kattavan kuvan tämän hetken tekstiilien kierrätystilanteesta. Ongelma on melkoinen, koska pelkästään Suomessa syntyy 71 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä vuodessa, josta suuri osa päätyy kaatopaikoille. Tekstiilikuitujen muokkaaminen uudestaan käytettäväksi raaka-aineeksi on kehittynyt ripeästi viime vuosina. Seminaarissa tuli selvästi esiin, että ympäristön kannalta parhaita ovat kestävät materiaalit. Tekniikan tohtori Elina Ilén tiivisti esityksessään asian: ’Mitä pidempään vaate kestää alkuperäisessä muodossaan sen parempi. Joko omistajallaan tai seuraavalla käyttäjällä’.


Foxan varastosta kankaat saadaan lähetettyä
jopa samana päivänä.

Onko 1300 kangasnimikettä paljon vai vähän?

Kun aloitimme kankaiden myynnin vuonna 2009 Foxalla oli tarjolla nelisenkymmentä nimikettä työ- ja ulkoiluvaatekankaita. Tällä hetkellä ohjelmassamme on noin 1300 vakionimikettä, joista merkittävä osa voidaan toimittaa suoraan varastosta. Kokonaisluvussa on mukana Foxan ja Carringtonin kankaat sekä Geisan neulokset. Niiden lisäksi on lukuisa määrä erikoistuotteita, jotka on kehitetty asiakkaiden erityisiin tarpeisiin.

Päivittäisessä työssä 1300 nimikettä tuntuu enimmäkseen sopivalta, joskus hiton paljolta. Siitä huolimatta olemme valmiita etsimään ja kehittämään uusia kankaita asiakkaidemme tarpeisiin. Yhteistyö lähes kolmenkymmenen tehtaan kanssa antaa näihin haasteisiin oivat mahdollisuudet. Aika näyttää paljonko nimikkeitä on seuraavan kahdeksan vuoden kuluttua.


Postisäkki ja diplomaattiset Anne-Mari ja Kirsi.

Erikoinen käyttökohde

ulkoministeriön postisäkit

Forssalaisella yhteistyöllä on syntynyt ulkoministeriön käyttöön kuriirisäkkejä diplomaattipostin kuljetukseen. Kankaana näissä on Foxdura 1000 KPUL, joka kestävyytensä ansiosta soveltuu erittäin hyvin myös tähän vaativaan käyttöön. Kankaan polyuretaanisively pitää kuljetettavan sisällön kuivana myös kosteammissa olosuhteissa. Säkit valmistaa Forssan Suojapeite Oy. Näissä säkeissä kuljetetaan posteja, joita historioitsijat tulevat tutkimaan posket punaisina kansallisarkiston kellareissa vuosikymmenien kuluttua.

Carringtonin uutuuksia

Flametougher 280AS on Carringtonin uusi, erityisen vahva palosuojattu työvaatekangas.
Kangas sisältää 20 %:ia Corduraa®, jonka ansiosta kankaan hankauskesto (Martidale) on lähes 100,000 kierrosta (12kPa). Kangas on sertifioitu palosuojauksen, valokaaren ja antistaattisuuden vaatimuksille. Flametougher 280AS soveltuu töihin, joissa tarvitaan palosuojauksen lisäksi poikkeuksellisen jämeriä lujuusominiasuuksia.

 
M05- kuosia on painettu mm. Foxshell
Tape Versio-kankaalle, jossa on teipattava 3L-rakenne.

Foxan uutuksia:

Kevään täydennykset Foxan varastolaatujen valikoimaan:

Armeijan painokuosien vapauduttua viime syksyllä kaikki M05 kuosit (kesä, talvi ja lumi) löytyvät Foxan varastosta niiden alkuperäisille kankaille painettuina.

Cordura 500 - kankaasta on nyt saatavana myös tumman sininen väri 2628 Dark Navy, joka on sertifioitu EN ISO 20471 taustaväriksi.

Edellisten lisäksi varastotuotteiksi on otettu materiaaleja, jotka lisäävät työvaatteen käyttömukavuutta ja toimivuutta:

Parola on kosteussuojaksi sopiva musta ohut polyamidikangas jonka taustalla on vedenpitävä polyuretaanipinnoite.

Polyesteriverkkojen tuoteryhmään on lisätty kaksi uutta tuotetta: ohut Red 2 Net 60 g/m2 painava verkko valkoisena ja mustana sekä paksu 380 g/m2 painava verkko mustana. Verkot soveltuvat vaatteen vuoriksi tai osaksi lisäämään ilmavuutta ja hengittävyyttä.

Argos on pehmeäpintainen nukattu polyesterineulos, joka soveltuu vuoriksi kauluksiin ja hihansuihin.


Nekku 4 v. Shetlannista.

Uusi rekrytointi

Tammikuussa Foxan palveluksessa aloitti osa-aikaisena Nekku-koira. Hänen vastuualueeseensa kuuluvat ostoreskontran ja Intrastat-tilastojen lisäksi pikalähettien paimentaminen sekä työyhteisön henkinen hyvinvointi.

Techtextil

Carrington osallistuu jälleen tänä vuonna Techtextil messuille Frankfurtissa, jotka tänä vuonna järjestetään 9. – 12.5. Osasto B32.

 

YHTEYSTIEDOT

Foxa Oy

Lepistönkatu 2, 30100 Forssa
Puh. 010 229 2120
info@foxa.fi
www.foxa.fi
Linkedin